VİP KIZILAY DERSHANE

VİP KIZILAY DERSHANE

Yükseköğretim kurumları sınavı ya da bildiğimiz adıyla üniversite sınavına hazırlanmak öncelikle öğrencinin kendisinin psikolojik açıdan çok yıprandığı bir süreçtir. Öğrenci hayatının dönüm noktası olan bu sınava elinden geldiği kadarıyla en iyi şekilde bütün imkanlarını göstererek çok büyük fedakarlıklar yaparak hazırlanır. Belki de hayatının en güzel yılını ya da yıllarını kendisini bir odaya kapatıp ders çalışarak etrafından çevresinden kendini kısıtlayıp soyutlayarak geçirir.                                                                                                                         

Kimi öğrenciler evde tek başına gayret gösterip çalışarak kimi öğrenci ise dışarıdan ek ders alarak veya herhangi bir kurs yardımıyla hazırlanmaya çalışır.

Dershaneye gitmek isteyenler için ise dershane arayıp bulma, kayıt olma süreci ayrı bir zorluktur. Ankara ‘da yaşayanlar içinse durum çok daha zordur. Eğitim kurumlarının sayısı Ankara’ da çok olduğu için araştırma yapmak kayıt olmak gibi aşamalar çok uzun sürmektedir.

Vip Kızılay Dershane en iyi imkanlarıyla karşınıza çıkıyor. Bu zor ve zahmetli süreçte en iyi imkanlarla Vip Kızılay Dershane bize yardımcı oluyor.

Vip Kızılay Dershane de Öğrencilerin psikolojilerini olumsuz yönde etkileyen bu süreçte uzman eğitim kadrosunun da yardımıyla öğrencilere diledikleri zaman kendilerini, sıkıntılarını anlatabilecekleri; kafalarını dağıtabilecek, yaşadıkları kaygıyı; stresi azaltabilecek konuşmalar yapılmaktadır. Vip Kızılay Dershane’ de öğrencilerin bu zorlu süreçte sistemden ve öğretmenlerden ne bekledikleri öğrenci bakış açısından kolay bir şekilde anlaşılabilecektir.

Aynı zamanda birebir öğrenci takip sistemi ile öğrencilerin performans ve motivasyon olarak diğer günlere göre düştüğü zamanlarda rehberlik hocaları sayesinde birebir görüşme gerçekleştirip eksikliğin veya hatanın giderilmesi konusunda özenle çalışılıyor.

Vip Kızılay Dershane’ de sadece öğrenciler için oluşturulan bir sistem yoktur. Vip Kızılay Dershanedeki öğrencilerin velileri de rehberlik hizmetinden diledikleri zaman arzu ettikleri bir şekilde istedikleri gibi kullanabilmektedir.

Biliyoruz ki bu zorlu süreç sadece öğrencilere zor gelmemektedir. Her yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavına yani üniversite sınavına birçok insan girmektedir. Geçtiğimiz yıldan yani 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavına yaklaşık 3.5 milyon insan girdi. Sınava giren bu kişilerin ailelerini de düşünecek olursak neredeyse Türkiye’ de herkes bu sınavdan etkilendi. Yani bu zor süreç herkesi kapsadığı için Vip Kızılay Dershanedeki rehberlik hizmeti son derece önemlidir.

Vip Kızılay Dershanenin başka birçok avantajı bulunmaktadır. Öğrencilerin bu zorlu süreçte sıkıldıkları veya bunaldıkları dönemlerde birçok sosyalleşme imkanı sunuyor. Vip Kızılay Dershane şehrin tam merkezinde olduğu için öğrenci sıkıldığı veya bunaldığı dönemlerde dışarıda kafasını dağıtabilir, kütüphane kafelerde hem ders çalışıp hem de arkadaşlarıyla sosyalleşebilir.

Vip Kızılay Dershanenin bir diğer avantajı ise şehrin tam göbeğinde olduğu için ulaşım imkanının rahat ve kolay olmasıdır. Öğrenciler Ankara’nın neresinden gelirlerse gelsinler ulaşım öğrenciler için herhangi bir sorun oluşturmamaktadır.

Bazı öğrencilerin tabiri caizse sınav yılında ömrü yollarda geçiyor ve bu durumda boşa geçen zaman anlamına geliyor. Sınav senesinde saniyelerin önemli olduğu durumda boşa geçen zamanların telafisi pek mümkün olmuyor.

Bu yüzden Vip Kızılay Dershane Ankara’nın her yerine yakın olduğu için bu açıdan öğrencilere kolaylık sağlamaktadır.

Bu zorlu sınav sürecinde öğrenci kadar öğretmenler de son derece önemlidir.

Öğretmen öğrenci arasındaki ilişki de belki de sınav sürecindeki en önemli konudur. Bir öğrenci ne kadar çalışkan ne kadar iyi olursa olsun veya bir öğretmen ne kadar bilgili olursa olsun öğretmen öğrenci arasındaki  diyalog ve öğretmen öğrenci arasındaki ilişki yeterli olmadığı sürece bu süreçten verim alınabilmesi mümkün değildir. Vip Kızılay Dershanede de bu konuya son derece önem verilmektedir öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişimin kopuk olmaması için çok önemli bir çaba harcanmaktadır.

Vip Kızılay Dershane de öğrencilere öğretmenleri hakkında sorular soruluyor ve çeşitli anketler yapılarak bu süreçten en büyük verim almak hedefleniyor.


İçerik anahtar kelimeler: